Als een werkgever aan een werknemer drie auto’s tegelijkertijd ter beschikking stelt, moet er ook per auto worden moet bewijzen dat minder dan 500 privékilometers op jaarbasis zijn afgelegd. Dat heeft de Hoge Raad recent bevestigd. In deze casus had een B.V. aan haar dga een BMW, een Audi S5 Coupé en een Audi S4 Avant ter beschikking gesteld. De B.V. stelde dat de dga alleen de BMW gebruikte voor privéritten. Maar de B.V. kon dat niet bewijzen. De rittenregistraties waren gebaseerd op aantekeningen van de dga. Deze schreef aan het einde van de dag op hoeveel kilometers hij had gereden, maar gaf geen begin- en eindstanden van de kilometerteller op. Ook had de inspecteur enkele onregelmatigheden in de rittenregistraties opgemerkt. Dit alles zorgde ervoor dat volgens het Hof er drie keer een bijtelling plaats diende te vinden. De Hoge Raad volgde dit.

Indien u meer informatie wenst hierover, kunt u contact met ons opnemen.